Onze koelkast… (of: we maken de balans eens even op)

Sinds een paar maanden hebben wij een echte chique koelkast, een echte Bosch. Op sommige dingen moet je niet gaan besparen. Hij was wat duurder dan gepland, maar dat mooooooie A++++-label zou moeten zeggen dat het bedrag dat we meer hebben betaald, zichzelf binnen een paar jaar terug betaalt. We shall see.

We zijn er qua ruimte en indeling inderdaad op vooruit gegaan. We kunnen witte wijn er in kwijt (drinken we nauwelijks), veel pakken sap (wat soms wel eens overdatum gaat) en veel, veel bier (wat bij ons ook de neiging heeft om overdatum te gaan).

Het grote voordeel van onze vorige koelkast was dat de deur een beetje scheef stond. Hij viel automatisch dicht als je in gedachten verzonken wat drinken pakte. Daar raak je erg aan gewend en het is gewoon handig.

Helaas, en daar wringt dus de schoen, valt onze Bosch niet vanzelf dicht. Al enkele keren is het gebeurd dat de deur open is blijven staan. Dit kon een halve minuut zijn en misschien is ie zelfs wel eens een hele nacht open geweest….. Wat een verspilling van energie, slecht voor het milieu en portemonnee! Zonde, schande!!!

Ach, dat ging eigenlijk al een paar maanden zo….. Opeens was ik het zat. Ik betrapte me er op dat ik voor de tigste keer de deur open had laten staan… Er moest iets gebeuren, maar wat??

Op internet kwam ik dit apparaatje tegen. Een koelkastalarm.

Kost weinig en kan alleen maar helpen. Twee dagen later had ik het apparaatje in huis. Batterijen er in en hij is klaar voor gebruik. Uiteraard, ik ben man, dus ik wil weten of ie werkt. Het ding heeft bovenin een sensor. Als deze 30 seconden licht ontvangt, dan gaat dat ding me een lawaai maken…… Alle kriebels nog an toe.

Voor iedereen die weet hoe ons huis er uit ziet; als je in de woonkamer zit, kun je het gepiep nog duidelijk horen PIIIEEEEEEP, PIIIEEEEEEP, PIIIEEEEEEP, PIIIEEEEEEP…. Nou, dan wil je de koelkast toch wel graag dicht hebben. Marg en ik zijn het er over eens. Dat ding wil je niet af laten gaan.

Nu hebben we het ding dus een paar weken en sinds die tijd is dat alarm dus nog GEEN EEN keer afgegaan. Het ding helpt dus blijkbaar afschrikwekkend goed. Je wil gewoon niet dat het ding afgaat. Ineens begrijp ik een paar dingen beter….

  • De wapenwedloop: Je hebt kernwapens (het koelkastalarm), de vijand ook en je wil/mag ze niet gebruiken. Ze maken namelijk een enorme teringzooi van de wereld (geluidsoverlast)
  • Verzekeringen: Je betaalt premie voor een inboedelverzekering (het koelkastalarm) voor brand waarvan je hoopt dat het niet uitbreekt in je huis (openstaande deur)
  • Etc, etc, etc,

En net als verzekeringen denk je soms wel eens “Laat ik die verzekering (het koelkastalarm) maar eens opzeggen, want ik gebruik hem toch nooit”….

Zoals ieder welnadenkend mens zeg je niet zomaar je inboedelverzekering op. Helaas, het alarm zal dus voorlopig wel in de koelkast blijven staan.

(wat zou er eigenlijk gebeuren als we op vakantie gaan en de kittiesoppas doet per ongeluk de deur open…….)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *