Herken jij de muziek???

Ik ben dus de laatste tijd eens gaan kijken hoe ik cassettebandjes kan digitaliseren. Ik heb nog bandjes uit de tijd dat ik idd met de recordknop in de aanslag naar de Top 40 zat te luisteren om liedjes op te nemen. Toentertijd heb ik altijd keurig opgeschreven welke nummers ik had opgenomen en die nummers zijn via Spotify e.d. goed terug te vinden.

Daarentegen heb ik ook veel bandjes gekregen. Mensen hadden ineens geen radiocassettespeler meer in de auto en vroegen zich af aan wie ze die kwijt konden…. Bij mij waren ze aan het goede adres. Geloof me,die bandjes heb ik grijs gedraaid (is dat eigenlijk mogelijk??).

Het enige wat ik niet wist, naar wie ik in vredesnaam zat te luisteren. Geen mooie beschrijving op het hoesje, geen volgnummer, niks….

Gelukkig kon de techniek van tegenwoordig me goed helpen. Op mijn telefoon heb ik tegenwoordig Midomi en dat werkt als een tierelier voor de meeste nummers…. Yep inderdaad, de meeste nummers kent Midomi wel (dat zal ook voor Shazam en aanverwante apps ook gelden), maar veel oudere nummers kan de applicatie niet herkennen.

Laatst heb ik nog met mijn moeder en haar vriend naar het bandje geluisterd. Ze kenden de nummers nog wel vaag, maar konden ook niet meer zeggen welke artiesten nou verder op het bandje stonden.

Kortom, ik doe nu een beroep op het Algemene Geheugen van de Social Community. Wie kent onderstaande nummers?? Laat het weten in de comments 🙂

Liedje A01 – The Free – Soul Party
Liedje A02 – René and his Alligators – Guitar Boogie
Liedje A03 Peter Koelewijn Kom van dat dak af
Liedje A04 – Blues Dimension – Battlefield of Love
Liedje A05 Exception Air
Liedje A06 After Tea Snowflakes on Amsterdam
Liedje A07 ????
Liedje A08 – Q65 – World of Birds
Liedje A09 Golden Earring – Daddy buy me a Girl
Liedje A10 Blues Dimension – Get ready
Liedje A11 Ro-d-y-s – Nothing To Change A Mind
Liedje A12 The swinging Soul machine – Spooky’s Day Off
Liedje A13 Zen – Get me down
Liedje A14 Livin’ Blues – Murphy McCoy
Liedje A15 Udo Jürgens – Ich schrieb nie ein Lied für Karin

Liedje B01 After Tea Not just a flower in your hair
Liedje B02 The Shoes No money for roses
Liedje B03 Het Ik heb geen zin om op te staan
Liedje B04 Golden Earring Dong-Dong-Di-Ki-Di-Gi-Dong
Liedje B05 Cuby & The Blizzards Another day, Another Road
Liedje B06 Boudewijn de Groot Meneer de President
Liedje B07 Bintangs Ridin’ on the L&N
Liedje B08 Jay Jays Baldheaded Woman (No Sugar In My Coffee)
Liedje B09 Ro-d-ys Take her home
Liedje B10 – Frans Krassenburg – Golden Earrings
Liedje B11 Zen – Hair
Liedje B12 – Wally Tax – Let’s Forget What I Said
Liedje B13 Rob Hoeke – Drinking on my bed
Liedje B14 Q65 – You’re the Victor
Liedje B15 ????
Liedje B16 Armand – Ben ik te min?
Liedje B17 Cuby & The Blizzards – Window of my eyes

Wie herkent A07 en B15?

Ik ben benieuwd naar de uitslag. Keep ya posted!!!

1 reactie op Herken jij de muziek???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *