Genoeg afval in de auto….

Zoals de meeste van mijn vrienden, collega’s en andere bekenden wel weten, werk ik niet in Zwolle. Met uitzondering van de studentenbanen, heb ik sinds het begin van mijn carrière overal gewerkt…… behalve in Zwolle.

Op dit moment heb ik een leuke klus bij de vrienden van de studiefinanciering in Groningen. Daar houd ik me bezig met alles wat met werkplekbeheer te maken heeft. Een mooi pand, mooi uitzicht (jammer dat niet Zwolle is) en ongelofelijk leuke collega’s. Dat laatste zeg ik zonder enige vorm van slijmerij.

Om in Groningen te komen, ga ik 4 dagen in de week met de auto naar de werkplek toe. Dit is zo’n dikke twee uur per dag. In die reistijd krijg ik wel eens honger en eerlijk toegeven; ik haal wel eens wat. Niet duur spul bij de tankstations, maar gelukkig zitten er op weg naar huis een paar supermarkten op de route. Dus wat doe je al snel… Je haalt wel eens wat. Sorry Marg, het moet soms…..

Afijn, uiteraard levert dat sooIMG_20160305_145749rt snoeperijen afval op. En waar laat je dat? Zelf heb ik kleine vuilniszakjes van de Action, die ik aan de versnellingspook vast maak. Als het zakje vol is, zou het de bedoeling moeten zijn om deze mee naar binnen te nemen en bij het overige afval te gooien.

Nou doe ik dat ook weer niet. Afgelopen weekend had ik 6 zakjes afval in de kofferbak liggen. Gelukkig zat er niks in wat kon rotten of zo. Anders had ik het wel eerder uit de auto gegooid (uiteraard op een parkeerplaats of thuis ;)).

Zaterdag dus heb ik de stoute handschoenen aangedaan en het afval uit die zakjes gesorteerd in papier, plastic/blik en overig afval. Ik moet concluderen dat je een boel plastic afval verzameld als je kilometers maakt. Uiteraard heb ik het afval in de juiste container gegooid.

Het is wel een druppel op de gloeiende plaat natuurlijk. Ik rijd soms langs stukken snelweg, waarbij ik me afvraag wat mensen bezielt dat ze afval zo uit het raam mikken. Zou het zijn om hun auto maar netjes te houden? Laat ze liever de wereld wat schoner achterlaten…..

1 reactie op Genoeg afval in de auto….

  1. ha die olaf,

    zelfs al rij je niet heel veel zoals ik, heb je wel elke dag een hoop plastic die heel vaak doelloos als X-tra ergens nog bij zitten. ik kan dan wel netjes de meeste dingen lopend of op de fiets toen toch hebben wij ook regelmatig een soort van plasticluxe ik probeer het zo klein mogelijk te maken. en al is het zoals jij omschrijft een druppel op een gloeiende plaat je bent wel bewust bezig en goed ook door het te scheiden toppie toch. wij kunnen toch niet de wereld alleen veranderen maar door samen goede dingen te doen kunnen we hem net ietsje mooier maken. leuk blog trouwens.

    groetjes

    buurman stadshagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.